Overnatning/vicevært

Regler vedr. ophold på Nordre Rønner.

Grundlæggende skelnes der mellem 2 slags ophold nemlig:

A. ophold uden overnatning

B. ophold med overnatning

De 2 former for ophold kan foregå samtidig med hensyntagen til hinanden. Begge slags ophold forudsætter overholdelse af de til enhver tid gældende fredningsbestemmelser for øerne. Der må ryges udenfor. Går man i fyrtårnet, må man være på rundgangen udvendigt, det er forbudt at gå op til linsen indvendigt. Børn må gerne komme i tårnet, men kun ifølge med voksne. Al færdsel på øen, i bygninger og tårn er på eget ansvar.

Rettigheder og pligter i forbindelse med ophold.

A. ophold uden overnatning.

Ved denne slags besøg forståes

1.enkeltpersoners (evt. flere på én gang) besøg ved hjælp af egen transport.

Nordre Rønner er for alle. Et medlem af Nordre Rønners Venner kan låne en nøgle til bygningerne hos kassereren og er ansvarlig for oprydning og rengøring efter besøget. Alle lokaler er til rådighed, dog ikke hvis der samtidig er overnattende gæster i bygningerne. I dette tilfælde kan kun besøgslokalerne, tårnet samt toilet benyttes. Indgangsdøren mod flagstangen benyttes. Kassereren oplyser om belægningen ved nøgleudlevering.

Entré: Gratis.

Hvis der ikke er overnattende gæster, kan køkkenet benyttes. Komfuret og køleskabet er på gas. Der kommer vand i hanerne og toiletterne via. solceller.

Affald tages med hjem – sæt evt. ny pose på stativ.

2. gruppebesøg (forening, klub eller erhvervsmedlem)

Som indgang anvendes døren mod flagstangen. Udstillingslokalerne, toilet samt tårnet er tilgængeligt. I tilfælde, hvor andre har reserveret køkken, alrum samt lejlighed, kan disse rum kun benyttes efter aftale. Står alle lokaliteter tomme er det op til den ansvarshavende nøgleholder at afgøre hvilke rum der skal beses. Vedkommende sørger efterfølgende for oprydning og rengøring.

B. Ophold med overnatning.
Denne form for ophold bestilles i forvejen hos kassereren. På hjemmesiden www.nordrerønner.dk (årets viceværter) kan man se, hvilke perioder, der er reserveret. Ethvert medlem kan reservere op til én uge pr. år og er selv ansvarlig for transport, proviant samt evt. benzin til den lille generator.

Pris for overnatning:
Medlemmer: 50 kr. pr. nat.

Ikke medlemmer i følge med et medlem: 100 kr. pr. nat.

Ikke medlemmer alene: ingen overnatning. Arbejdshold: efter aftale

Brug af gas: 50 kr.

Lejebetalingen ordnes senest en uge efter hjemkomst ved indbetaling på vores konto. Kontonr. 7402 – 1042747.

Der er dyner og puder til 8 personer. Man skal selv medbringe sengetøj, håndklæder, viskestykker, toiletpapir samt rengøringsartikler. Det er en god idé at medbringe en dunk med drikkevand, da vandet i hanerne ofte lugter.

Vandforsyningen til toiletter og vandhaner drives af solceller. Skulle disse svigte, kan den lille generator benyttes. Den kører på alm. benzin.

Vandet er kun til toiletter og bad. Drikkevand skal medbringes hjemmefra.

Vil man anvende den stationære generator (vandforsyning + strømforsyning) afregnes forbrug efter måler. Måleren aflæses ved ankomst og afrejse (medfølgende skema) og forbruget afregnes sammen med betaling for overnatning Måleren tæller “arbejdstimer” og disse kst. 50 kr. pr. stk.

Komfur og køleskab er på gas. Tømmer du en flaske, står der fulde gasflasker i værkstedet. Skift selv. Husk at lukke på regulatoren ved afrejse.

Hejs gerne flaget ved besøg. Det ligger i skabet i gangen.

Ved afrejse afleveres de brugte lokaler i rengjort stand og affald tages med hjem.

Som overnattende gæst er du velkommen til at udføre lidt praktisk arbejde. Måske trænger græsset til at blive slået, et vindue skriger efter maling (eller pudsning) eller en skrue skal strammes. Hvis vi alle giver en hånd med, kan vi sammen værne om “Danmarks flotteste klubhus.”